Ediția 2017 a Festivalului Internațional „George Enescu”, unul dintre cele mai importante Festivaluri de Muzică Clasică din Europa, va avea loc între 3 si 24 septembrie 2017. Festivalul este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Începând cu ediția 2017, Festivalul va fi condus de tandemul format din maestrul Zubin Mehta – Președinte Onorific și maestrul Vladimir Jurowski – Director Artistic.

Organizat pentru prima dată în cadrul seriei Muzica Sec. XXI a Festivalului Internațional „George Enescu”, Forumul Internațional al Compozitorilor este o inițiativă care își propune să reunească muzicieni de renume, compozitori de elită, invitați speciali din domenii conexe cu muzica, tineri compozitori precum și publicul larg interesat de actualitatea muzicală în spațiul cultural internațional.

Personalități importante precum Magnus Lindberg, Sir James MacMillan, Jorg Widmann, Detlef Glanert, Vladimir Cosma, Thomas Larcher, și Rodion Shchedrin, printer alții, vor împărtăși crezul muzical și experiențele lor în cadrul a 6 evenimente majore (Ars Poetica, dezbateri, conferințe, mese rotunde) concentrate pe subiecte care vizează limbajul muzical contemporan și interconectivitatea cu viața de zi cu zi a societății.

Programul Forumului Internațional al Compozitorilor este dedicat tinerilor muzicieni din întreaga lume, laureați ai concursurilor internaționale de compoziție, studenți și absolvenți ai universităților de muzică, cu scopul de a deschide noi orizonturi către universul componistic descris de personalitățile invitate să participe în Festivalul care poartă numele celui mai cunoscut muzician român – George Enescu.

Festivalul Internațional „George Enescu” oferă participanților străini un număr de 20 de burse pentru fiecare sesiune de weekend din cadrul Forumului, pentru primii înscriși. Bursa conține cazare gratuită pentru 4 zile și acces gratuit la toate evenimentele festivalului programate în perioada respectivă. Limita de vârstă pentru acordarea burselor este de 35 de ani.

Participarea la Forumul Internațional al Compozitorilor se face exclusiv pe baza înregistrării.

  • Termen limită pentru înscriere

    Festivalul Internațional „George Enescu” oferă un număr de 20 de burse participanților străini pentru fiecare sesiune de weekend din cadrul Forumului, pentru primii înscriși.

    Bursa conține cazare gratuită pentru 4 zile și acces gratuit la toate evenimentele festivalului programate în perioada respectivă. Participanții români au acces gratuit pe baza înregistrării.

  • Contact

    forum@festivalenescu.ro