Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică clasică din Europa, va avea loc între 31 August și 22 septembrie. Festivalul este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Festivalul este condus de maestrul Zubin Mehta (Președinte Onorific) și maestrul Vladimir Jurowski (Director Artistic).

Pentru a doua oară în cadrul seriei Muzica secolului 21 se va organiza Forumul Internațional al Compozitorilor, avându-l ca director coordonator și moderator pe compozitorul și profesorul universitar Dan Dediu. Prin această inițiativă se dorește o mai bună comunicare între specialiști – compozitori celebri, muzicieni renumiți, tineri aspiranți – și marele public interesat de fenomenul muzical desfășurat în spațiul cultural internațional.

În timpul celor trei weekend-uri dedicate seriei Muzica secolului 21, publicul se va bucura de creațiile compozitorilor programați în concertele de la Sala Radio, cărora li se vor adăuga renumite ansambluri și orchestre, dirijori, dar și compozitori români, cu toții fiind implicați într-o serie de conferințe și dezbateri având ca temă generală reconectarea publicului la muzica contemporană.

Mari personalități precum Lera Auerbach, Eric Montalbetti, Krysztof Penderecki, Mark-Anthony Turnage, Jörg Widmann, Tristan Murail, Unsuk Chin, Michael Jarrell, Philippe Manoury, Jose Maria Sanchez-Verdu, Xiaogang Ye își vor împărtăși credo-ul lor muzical și își vor exprima opiniile în cadrul a șase evenimente majore (conferințele Ars Poetica, dezbateri, mese rotunde) centrate pe subiecte legate de modelele și tendințele muzicii contemporane, precum și pe problematica interconectării acestora cu viața cotidiană a individului și a societății.

Conferințele și dezbaterile organizate în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului Internațional al Compozitorilor vor avea loc la Universitatea Națională de Muzică din București și se vor desfășura în limba engleză. Programul și programul concertelor desfășurate în seria Muzica secolului 21 pot fi găsite pe site-ul oficial al Festivalului Internațional George Enescu.

 • Termenul limită pentru înscriere

  31 iulie 2019

 • Informații despre burse

  Festivalul Internațional George Enescu oferă participanților străini un număr de 10 de burse pentru fiecare sesiune de weekend din cadrul Forumului, pentru primii înscriși.

  Bursa conține cazare gratuită pentru 4 zile și acces gratuit la toate evenimentele festivalului programate în perioada respectivă. Limita de vârstă pentru acordarea burselor este de 35 de ani.

  Participarea la Forumul Internațional al Compozitorilor se face exclusiv pe baza înregistrării. Participanții români vor avea acces gratuit pe baza înregistrării preliminare.

 • Contact

  MIHNEA GHENUȚ

  forum@festivalenescu.ro