Romania a gazduit la Bucuresti in perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022 Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (PP-22), eveniment care a adus un grad ridicat de vizibilitate tarii noastre prin organizarea exemplara a numeroase conferinte: Digital security dialogue; Strengthening women`s empowerment and leadership in the ITU ; The Parliamentarian – Private Sector Forum: Bridging the digital divide – a global agenda for the digital future ; Automation for good: Leveraging automation to drive social impact and sustainability goals”; Generation Connect PP-22;
În cadrul ITUPP-22, România și-a consolidat reputația prestigioasă la nivel internațional din perspectiva nivelului de dezvoltare al sectorului comunicațiilor electronice și atingerea unor noi praguri de dezvoltare economică și socială. În subsidiar, a fost atins și obiectivul politic, România câștigând cel de-al 8-lea mandat în Consiliul UIT, cu cel mai mare număr de voturi din cadrul regiunii C (Europa de Est și Asia de Nord).
ARTEXIM a facut parte din echipa care a asigurat găzduirea Conferinței Plenipotențiarilor ITU PP-22, implicandu-se in organizarea logistica si artistica a tuturor evenimentelor culturale desfasurate in cardul acestui proiect, in procedurile de achizitia publice pentru diferite servicii critice cum ar fi catering si transport. De asemenea, ARTEXIM s-a concetrat pe identificarea unui furnizor de materiale promotionale care sa respecte intocmai criteriile tehnice stabilite de catre ANCOM, fara a neglija in acelasi timp latura biodegradabila a materialelor, pentru a respecta directia ecologica care a stat la baza intregului eveniment. Acest efort a fost sustinut printr-un volum ridicat de munca al echipei, de la identificarea furnizorului pana la testarea produselor, asigurarea bunurilor de tipar conform criteriilor din catalogul graphic al conferintei, si culminand cu realizarea celor 4000 de pachete pentru deleagati la timp pentru a fi inmanate odata cu sosirea lor la Bucuresti.
Timp de 3 săptămâni, Bucureștiul a devenit epicentrul tehnologiei informației si comunicațiilor, reunind peste 3.237 de delegați din 193 state. Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT/ITU) este cea mai veche agenție a Națiunilor Unite, acționând constant în vederea creșterii nivelului de acces la servicii de telecomunicații și tehnologie informațională în comunitățile defavorizate. România a devenit membră a ITU în 1866, la doar un an după înființarea agenției ITU.